Lekka kawa z mlekiem i dynią, której warstwy pięknie się rozdzielają. Przepyszna, korzenno- karmelowa kawa nie tylko wspaniale smakuje, ale też rozgrzewa. Sprawia, że jeszcze bardziej możemy się cieszyć urokami jesieni.
Dyniowa latte z syropem trzcinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynię upiec lub ugotować na parze do miękkości. Wlać wodę do dyni i zmiksować na gładkie puree. Przełożyć do rondelka dodając cukier i wszystkie przyprawy. Gotować przez 10 minut od czasu mieszając. Przelać przez sito i wlać do buteleczek. Przechowywać w lodówce do kilku dni lub zapasteryzować i może stać w chłodzie znacznie dłużej.
Na dnie szklaneczki wlać syrop dyniowy, po ściance wlać gorącą kawę. Ugotowane mleko, spienić i ostrożnie wlać na kawę. Wierzch pianki polać syropem trzcinowym i podawać. Smacznego :)
Komentarze