Dynie faszerowane mięsem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Faszerowane dynie :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dynia piżmowa
    30 dkg mięsa mielonego
    2 suszone pomidory
    1 mała cebula
    1/2 czerwonej papryki
    1 jajko
    jarzynka, pieprz
    słodka papryka
    curry, kurkuma

Dynie faszerowane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię przekroić na pół i wydrążyć. Cebulę obrać i posiekać i dodać do mięsa razem z jajkiem i przyprawami, pokrojonym suszonym pomidorem i papryką, dokładnie wymieszać i nałożyć do połówek dyni. Włożyć na naczynia do zapiekania, podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy