Dynia w zalewie cynamonowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Znakomity dodatek do ciast i deserów.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dynia,
    1 litr wody,
    3-4 łyżeczki kwasku cytrynowego,
    1 kg cukru,
    8 goździków
    3 łyżeczki cynamonu,
    2 opakowania cukru waniliowego.

Dynia w zalewie cynamonowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać ze skóry, wydrążyć łyżką miąższ z pestkami. Oczyszczoną dynię pokroić w dużą kostkę. Zagotować wodę z cukrem, kwaskiem cytrynowym i przyprawami. Do gotującej się zalewy dodać dynię i gotować do zeszklenia około 20 minut. Przełożyć do słoików i odwrócić do góry nogami. Słoiki okryć kocem do całkowitego ostudzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy