Dynia w słodko-kwaśnej zalewie

  • wyświetlono: 369 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowana dynia jest słodka, a za razem dość kwaśna od octu. Doskonała do mięs i jako przekąska lub jako przystawka.

123
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1,5 kg. dyni bez skóry i miąższu
Zalewa:
1 szklanka octu 10%
2 szklanki wody
1,5 szklanki cukru
10 goździków
Dodatkowo:
słoiki
2 szklanki osolonego wrzatku

Sposób przygotowania przepisu:

Dynia w słodko-kwaśnej zalewie

  • Dynia1. Dynię kroję w kostkę, wrzucam do wrzątku , gotuje 5 minut, odcedzam. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania, dodaję dynię i gotuję do momentu, aż stanie się szklista. Nakładam do słoików, zakręcam, pasteryzuję 10 minut. Odwracam do góry dnem. Wynoszę do spiżarki, gdy wystygną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Dyniamarynata

Komentarze

Podobne przepisy

Kolorowa papryka w słodko-kwaśnej zalewie

Dodane przez: szynszyla

Kolorowa papryka w słodko - kwaśnej zalewie

Do obiadu i na kanapki.

Patison w sosie słodko-kwaśnym

Dodane przez: Sorensen

Patison w zalewie słodko-kwaśnej

Patison trochę inaczej

SAŁATKA  W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ

Dodane przez: Aga72

SAŁATKA W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ

sama wymyśliłam tą sałatkę jest...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Brokuł w słodko-kwaśnej zalewie

Marynowany brokuł, to jest to ,...

Ogorki w zalewie slodko-kwasnej z kurkuma

Dodane przez: Magster

OGÓRKI W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ Z KURKUMĄ

Przetworów ciąg dalszy, tym razem...

Dynia

Dodane przez: JulkaTomeczek

Dynia w zalewie cynamonowej

Znakomity dodatek do ciast i deserów.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE