Dynia w korzennej marynacie

5 (1 ocen)

  • 25 min

Jest aromatycznym dodatkiem do pieczeni, kotletów, pasztetów, wędlin oraz sałatek , można dodać ją do ciasta ze względu na lekko słodkawy smak marynaty.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kilogram dynii
    ocet jabłkowy
    gożdziki
    anyż
    kawałek cynamonu.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia w korzennej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyść i pokrój dynię w kostkę .
    Zagotuj 2/3 szklanki wody i 2/3 szklanki octu jabłkowego.
    Dodaj 3 gożdziki, 3 gwiazdki anyżu, kawałek cynamonu.
    Włóż dynię i gotuj około 2 minut..
    Dynię wraz z zalewą zamknij w wyparzonych słoiczkach.

Porady

Dynię nie trzeba pasteryzować , pięknie utrzymuje się do następnego roku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować