Dynia pieczona w ziołach

5 (141 ocen)

  • 35 min

Bardzo lubię dynię, przyrządzam ją na różne sposoby.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg dyni Hokkaido
    2 łyżeczki oregano
    1 łyżeczka tymianku
    3 -4 łyżki oliwy
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dynia pieczona w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię umyć, przekroić i wydrążyć środek. Tej dyni można nie obierać.
    Pokroić w kostkę.
  • 2. Pokrojoną dynię włożyć do naczynia żaroodpornego lub do blaszki. Posypać pieprzem, solą i ziołami. Dodać oliwę i wymieszać.
  • 3. Piec 20 -25 minut w temperaturze 190 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować