Dynia marynowana

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Dynia marynowana to doskonała propozycja do sałatek lub dań na ciepło.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg dyni bez miąższu i skórki
    1 l wody
    3/4 szkl cukru
    1/2 łyżeczki soli
    6 goździków
    1/2 szkl octu 10 %

Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię kroimy w niedużą kostkę. Wodę gotujemy z cukrem, goździkami i solą. Do wrzącej wrzucamy dynię i gotujemy przez mniej więcej 10 minut. Kiedy będzie miękka dolewamy ocet, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Przekładamy do przygotowanych wcześniej słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Dynia Goździki Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować