2 kg dyni o ciemnym miąższu
Zalewa:
2 szklanki cukru
1 łyżeczka soli
1 szklanka octu
kawałek cynamonu
kilka goździków
1 l wody
Sposób przygotowania przepisu:
Dynia marynowana
1.
Dynię umyć, obrać, przekroić i usunąć ze środka pestki i „watę”. Zwarty miąższ pokroić w większą kostkę. Wrzucić do posolonego wrzątku i gotować 2 minuty, po czym osączyć na sicie, przelać zimną wodą, ponownie osączyć.
Dynię ułożyć w wyparzonych słoikach. W garnku zagotować litr wody z wszystkimi składnikami zalewy. Gorącą zalewą zalać dynię, zamknąć słoiki i pasteryzować 15 minut. Słoiki studzić postawione do góry dnem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze