Dynia Kopciuszka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam pyszna zupe- krem z dyni. Wspaniałe podnosi odporność i wspaniałe smakuje! Moje dzieci uwielbiają zupkę z dyni Kopciuszka mimo cebulki i czosnku!

  • 30 min

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku
    1 Cebulka
    1 kg dyni
    0,5 l Bulionu
    Sól, pieprz
    Grzanki Chlebowe
    Olej

Dynia kopciuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę i czosnek pokroić na kawałeczki. Dynie pokroić w kostkę. Cebulkę z czosnkiem Podsmażyć W Garnku Na Łyżce Oleju. Wrzucić do tego dynie i również podsmażyć. Po 5 minutach zalać bulion em i tak co jakiś czas mieszając gotować ok.20 minut. W tym czasie kilka kromekk chleba pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać 2 łyżki oleju i na tym podsmażyć na złoty kolor kostki chleba. Można przepuścić przez prasę ząbek czosnku wtedy Grzaneczki będą czosnkowy. Gdy dynia będzie juz miękka zmiksować. Dla wzbogacenia zupy i dla zagęszczenia można ugotować kasze jaglana według przepisu podanego na opakowaniu i dodać do zupy.
    Po włożeniu kremu dniowego na talerz posypać grzane czka mi i ... zjeść ! Smacznego!

Porady

Podczas podsmaznia dyni uważać aby się nie spaliła i często mieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy