Dynia i orzechy - muffinkowy duet

0 (0 ocen)

idealne do kawy podczas jesiennych wieczorów

Składniki:

  • NA 10-12 MUFFINEK:
    - 1,5 szklanki puree z dyni
    - 100 g roztopionej margaryny
    - 3 lub 4 łyżki mleka (jeśli puree będzie mało wodniste i zobaczymy, że ciasto wychodzi dość gęste, to można dodać więcej mleka)
    - jajko
    - 1,5 szklanki mąki
    - pół szklanki cukru
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 łyżeczka cukru wanilinowego
    - 1 łyżeczka cynamonu
    - 1 łyżeczka kakao lub kawy Inki karmelowej

    + pół szklanki posiekanych orzechów włoskich na posypkę

Dynia i orzechy - muffinkowy duet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać rózgą suche składniki z mokrymi. Ciasto przełożyć do papilotek i posypać obficie posiekanymi orzechami.
  • dyniowate muffinki z bliska 2. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Studzić na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy