Dynia hokkaido faszerowana kaszą bulgur i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dynia hokkaido faszerowana kaszą bulgur i kurczakiem

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dynia hokkaido
    1/3 szkl kaszy bulgur ( z domieszką makaronu vermicelli)
    1 pierś z kurczaka (połówka)
    50 g cebuli
    sól
    pieprz
    oregano
    hyzop
    tłuszcz do smażenia
    chili w płatkach
    50 g żółtego sera
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Dynia hokkaido faszerowana kaszą bulgur i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię hokkaido myjemy, odcinamy równo kółko od korzonka i wyrażamy łyżką gniazdo nasienne.
    Kaszę bulgur razem z makaronem gotujemy w osolonym wrzątku i pozostawiamy na 10 min pod przykryciem. Pierś z kurczaka kroimy w małe plasterki i razem z posiekaną cebulą smażymy przyprawiając solą i ziołami.
    Kaszę wkładamy na dno dyni i uklepujemy, posypujemy 1/4 żółtego sera i wkładamy całe mięso razem z cebulką ciasno układając. Posypujemy resztą sera i szczyptą oregano, wkładamy do kamionkowej miski lub naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok 30-35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować