Dwusmakowe biszkoptowe ciasto z czarną porzeczką pod cukrową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wbijamy do miski, dodajemy oba cukry i ubijamy kilka minut aż powstanie puszysta masa.
Następnie partami dodajemy jogurt , olej budyń, mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia.
3/4 ciasta przekłądamy do drugiej miseczki , dodajemy kakao i nutelle, mieszamy aby składniki połączyły się.
Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki najpierw wykładamy masę ciemną z kremem nutella,następnie wylewamy masę waniliowa.
Na wierzchu układamy opłukane pozbawione szczypułek owoce czarnej porzeczki. . Na koniec owowce posypujemy cukrem,( po upieczeniu bedzie cukrowa skorupka)
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 30 -35minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego.
Komentarze