Dwukolorowy krem ze szparagów.

0 (0 ocen)

Bardzo szybki w przygotowaniu, a smakuje pysznie.

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
    pęczek białych szparagów
    2 kostki drobiowe
    250 ml śmietanki 30 %
    pieprz, sól
    3 łyżki mąki

Dwukolorowy krem ze szparagów. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białe szparagi obieramy i kroimy na kawałki, gotujemy z kostką drobiową ok. 20 min, następnie miksujemy i doprawiamy do smaku.
  • 2. Zielone szparagi myjemy i bez obierania kroimy na kawałki, kilka główek odkładamy na później.
    Gotujemy ok. 15 min, nast. miksujemy i doprawiamy.
  • 3. Do każdej porcji dodajemy połowę śmietanki. Mąkę mieszamy z wodą i zagęszczamy oba kremy.
  • 4. Główki zielonych szparagów wrzucamy na 1 min do wrzątku, wyjmujemy i przelewamy zimną wodą.
  • 5. Do talerza wlewamy najpierw zielony, a potem biały krem. Dekorujemy maggi i główkami szparagów.

Komentarze

Podobne przepisy