DWUKOLOROWY KOKTAJL RZODKIEWKOWY

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Koktajl wykorzystujący cały pęczek rzodkiewek. Jogurtowa różowa część przygotowana jest z rzodkiewek, a część zielona w postaci gęstszego pesto z liści.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA KOKTAJL RÓŻOWY:
    pęczek rzodkiewek
    300 ml gęstego jogurtu naturalnego
    sól
    SKŁADNIKI NA CZĘŚĆ ZIELONĄ:
    3 łyżki orzechów włoskich
    liście z połowy pęczka rzodkiewek
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oliwy
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Dwukolorowy koktajl rzodkiewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki razem z liśćmi opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Liście posiekaj, korzenie pokrój na mniejsze kawałki.
    Czosnek obierz.
    Wszystkie składniki pesto utrzyj w moździerzu.
    W kubku miksującym rozdrobnij korzenie rzodkiewek, połącz z jogurtem i dopraw solą.
    Na dno szklanek wyłóż pesto, delikatnie zalej koktajlem i podaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować