Koktajl wykorzystujący cały pęczek rzodkiewek. Jogurtowa różowa część przygotowana jest z rzodkiewek, a część zielona w postaci gęstszego pesto z liści.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
SKŁADNIKI NA KOKTAJL RÓŻOWY:
pęczek rzodkiewek
300 ml gęstego jogurtu naturalnego
sól
SKŁADNIKI NA CZĘŚĆ ZIELONĄ:
3 łyżki orzechów włoskich
liście z połowy pęczka rzodkiewek
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta soli
Dwukolorowy koktajl rzodkiewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rzodkiewki razem z liśćmi opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Liście posiekaj, korzenie pokrój na mniejsze kawałki.
Czosnek obierz.
Wszystkie składniki pesto utrzyj w moździerzu.
W kubku miksującym rozdrobnij korzenie rzodkiewek, połącz z jogurtem i dopraw solą.
Na dno szklanek wyłóż pesto, delikatnie zalej koktajlem i podaj.
Komentarze