Dwukolorowe ciasto z truskawkami i agrestem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto z truskawkami i agrestem - szybkie i łatwe. Mięciutkie i długo zachowuje swoją świeżość.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka,
    2 szklanki maki,
    1 szklanka oleju,
    pół szklanki cukru,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    2 łyżki mleka,
    łyżka kakao,
    szczypta soli,
    400 g truskawek,
    150 g agrestu zielonego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Dwukolorowe ciasto z truskawkami i agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, agrest na pół
    W jednej misce łączymy jajka i olej, w drugiej mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
    Do mokrych składników dodajemy stopniowo suche i mieszamy za pomocą trzepaczki.
    Na blachę wyłożoną papierem wylewamy 3/4 przygotowanej masy, do pozostałej dodajemy mleko i kakao, po wymieszaniu przekładamy na jasną masę.
    Na wierzchu układamy owoce (możemy obtoczyć je w łyżeczce skrobi, aby puszczały mniej soku).
    Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować