Dwukolorowe ciasto z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka wlej mleko. Dodaj pokrojone masło i wsyp cukier. Zagotuj. Wsyp kaszę i energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje.
2.Do rondelka wlej mleko, wsyp kakao. Dodaj pokrojone masło i wsyp cukier. Zagotuj. Wsyp kaszę i energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje.
Formę wyłóż okrągłymi biszkopcikami. Na biszkopty wlej gorącą masę na zmiane wlewając białą i kakaową.
3.Maliny włóż do rondla. Wlej około 1/4 szklanki wody. Postaw na wolnym ogniu przez około 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Wsyp cukier i wymieszaj składniki. Za pomocą blendera zmiksuj maliny na mus. Wsyp galaretkę i połącz składniki. Ostudź.
Mus malinowy wlej na ciasto i włóż do lodówki na minimum 3 godziny.
Komentarze