Dwukolorowe ciasto z kaszy manny

4.47 (152 ocen)

Lekkie i pyszne !

Składniki:

  • Składniki : (Forma 22 cmx22 cm)
    0,5l mleka
    0,5 szklanki cukru
    120g masła
    0,5 szklanki kaszy manny
    1 opakowanie cukru waniliowego

    Składniki :
    0,5l mleka
    0,5 szklanki cukru
    120g masła
    0,5 szklanki kaszy manny
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 łyżki kakao

    Składniki galaretka malinowa :
    450g malin mrożonych
    1-2 łyżki cukru
    1 opakowanie galaretki malinowej
Wystaw ocenę:

4.47 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Dwukolorowe ciasto z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlej mleko. Dodaj pokrojone masło i wsyp cukier. Zagotuj. Wsyp kaszę i energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje.
  • 2. Do rondelka wlej mleko, wsyp kakao. Dodaj pokrojone masło i wsyp cukier. Zagotuj. Wsyp kaszę i energicznie mieszaj aż masa zgęstnieje.

    Formę wyłóż okrągłymi biszkopcikami. Na biszkopty wlej gorącą masę na zmiane wlewając białą i kakaową.
  • 3. Maliny włóż do rondla. Wlej około 1/4 szklanki wody. Postaw na wolnym ogniu przez około 10-15 minut co jakiś czas mieszając. Wsyp cukier i wymieszaj składniki. Za pomocą blendera zmiksuj maliny na mus. Wsyp galaretkę i połącz składniki. Ostudź.

    Mus malinowy wlej na ciasto i włóż do lodówki na minimum 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kasza manna Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować