Dwukolorowe ciastka z m&m's i snickersem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jakie powinny być idealne ciastka? Przede wszystkim proste w wykonaniu. Po drugie - pyszne
i miękkie w środku. Po trzecie - swoim wyglądem muszą zachęcać do spróbowania. Te spełniają wszystkie trzy warunki. Przygotowuje się je dość szybko i przyciągają wzrok każdego łasucha :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki (w temp. pokojowej):
    2 szklanki mąki pszennej
    200 g masła
    200 g brązowego cukru (można pomieszać z białym cukrem lub dać go zamiennie)
    2 jajka
    1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli
    90 g M&M's
    2 snickersy
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Dwukolorowe ciastka z m&m's i snickersem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie ciągle miksując dodać jajka i cukier z prawdziwą wanilią. W osobnej misce wymieszać mąkę z sodą i solą. Dodać suche składniki do wcześniej przygotowanej masy i zmiksować. Odłożyć połowę ciasta do innej miski i wymieszać z łyżką kakao. Ciasto powinno mieć klejącą strukturę. Żeby sobie ułatwić - przy formowaniu ciasteczek, dobrze mieć przygotowaną miskę z wodą i moczyć w niej palce. Nabierać z jednej i drugiej miski po kulce wielkości orzecha laskowego. Delikatnie połączyć obie kulki na blaszce i spłaszczać. M&M's bez problemu możemy umieścić na ciastkach przed pieczeniem - ponieważ za bardzo się nie roztapiają. Pokrojone snickersy lepiej położyć pod koniec pieczenia, kiedy jeszcze ciastka są miękkie.

    Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po wyjęciu przestudzić.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować