Dwukolorowa babka z olejem

4.5 (201 ocen)

  • 15 min

Proste i smaczne ciasto. A co najważniejsze bardzo szybko się je robi.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jajek
    200 g oleju
    300 g cukru
    250 g mąki pszennej
    100 g mąki ziemniaczanej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    pół buteleczki dowolnego aromatu ( ja użyłam waniliowego)
    2 łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dwukolorowa babka z olejem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajka, wsypać cukier, ubijać do białości Następnie powoli wlewać olej, ciągle ubijając . Dodać mąki, proszek do pieczenia i aromat. Wymieszać. Większą połowę ciasta wylać do natłuszczonej keksówki
    (36 cm x 12 cm). Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać. Wyłożyć na białe ciasto. Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C.
    Po wystudzeniu polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować