Proste i smaczne ciasto. A co najważniejsze bardzo szybko się je robi.
15 min
Składniki:
6 jajek
200 g oleju
300 g cukru
250 g mąki pszennej
100 g mąki ziemniaczanej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
pół buteleczki dowolnego aromatu ( ja użyłam waniliowego)
2 łyżeczki kakao
Dwukolorowa babka z olejem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbić jajka, wsypać cukier, ubijać do białości Następnie powoli wlewać olej, ciągle ubijając . Dodać mąki, proszek do pieczenia i aromat. Wymieszać. Większą połowę ciasta wylać do natłuszczonej keksówki
(36 cm x 12 cm). Do reszty ciasta dodać kakao, wymieszać. Wyłożyć na białe ciasto. Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Po wystudzeniu polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi.
Komentarze