Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lubię takie spontaniczne potrawy, a, że makaron mam zawsze w domu i nie miałam ochoty na rosół, przygotowałam danie inspirowane moją ukochaną Italią. Przepis jest dla jednej osoby.

  • 10 min

Składniki:

  • makaron duże fusilli (świderki) dla jednej osoby
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    2 garście świeżej rukoli
    2 duże pieczarki
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka oliwy z oliwek aromatyzowanej liśćmi laurowymi, chili i różowym pieprzem
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    sól, pieprz do smaku

Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażamy plasterki czosnku i posiekaną cebulę.
    Nastawiamy makaron i gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy.
    Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodajemy umyte, osuszone i pokrojone na kawałki wielkości makaronu pieczarki, porwaną rukolę, tymianek, ocet balsamiczny, makaron, mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy do smaku, podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy