Duszony schab na warzywnej pierzynce

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kruche i delikatne mięso na warzywnej pierzynce z papryki, pomidorów i cebuli. Pyszny, zdrowy obiad, pełen smaku!

  • 50 min

Składniki:

  • 600g schabu bez kości
    sól, pieprz, majeranek
    olej do smażenia
    3-4 ząbki czosnku
    duża cebula
    czerwona papryka
    4 pomidory
    szklanka bulionu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszony schab na warzywnej pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, suszymy ręcznikami papierowymi, kroimy na kotlety i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez około 2 minuty z każdej strony (do zarumienienia).

    Na rozgrzanym oleju przesmażamy drobno pokrojony czosnek i cebule posiekane w piórka. Dodajemy pokrojona w kostkę paprykę oraz obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy solą i przesmażamy razem kilka minut.
    Całość podlewamy bulionem i przekładamy do warzyw schab. Dusimy pod przykryciem prze 15 minut a następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Wg. gustu sos można zagęścić odrobiną mąki. Serwujemy z kluseczkami lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować