Jarmuż z papryką

4.49 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób

Jarmuż ma bardzo dużo witam między innymi A,C, kwas foliowy i wapń. Jako dodatek do obiadu u mnie sprawdza się znakomicie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • dla 3 osób:
    200 gram pokrojonych liści jarmużu
    pół czerwonej papryki
    1 cebula
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa mielona
    szczypta chilli w proszku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Jarmuż z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszony jarmuż z cebulą i papryką do obiadu 1. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na głęboką patelnie i na odrobinie oleju zeszklić. Paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do cebuli, chwilę smażyć ok 2-3 min.
  • Duszony jarmuż z cebulą i papryką do obiadu 2. Do cebuli i papryki dodać liście jarmużu, czosnek przeciśnięty przez praskę, polać ok 3 łyżki wody i dusić pod przykryciem ok 10 min. Doprawić solą pieprzem, gałką i chilli i dusić jeszcze ok 10-15 min, co jakiś czas mieszając. Liście miękną dość szybko, natomiast nerwy i łodyżki potrzebują trochę czasu, więc ja dusiłam tyle ile napisałam aby wszystko było miękkie i przeszło aromatem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować