Duszonki z wędzonymi pałkami

5 (179 ocen)

  • 30 min

Duszonki to ulubione danie naszej rodzinki:)

  • 30 min

Składniki:

  • 8 ziemniaków
    1 marchewka
    1 główka kapusty białej
    20 dkg boczku wędzonego
    1 pętko kiełbasy toruńskiej
    2 cebule
    pałki z kurczaka wędzone
    pieprz,przyprawa do ziemniaków, przyprawa uniwersalna,koperek(może być suszony)
    ziele angielskie,liść laurowy
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszonki z wędzonymi pałkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki,marchewkę pokroić w plasterki.Kapustę posiekać,zostawić parę listków do przykrycia.Boczek i kiełbaskę pokroić na kawałki.Cebulę pokroić w pióra.
  • 2. Układac w garnku warstwowo:(na spód liście kapusty,dać troszkę tłuszczu podlać delikatnie wodą),
    kapusta,ziele angielskie,liść laurowy, przyprawa uniwersalna/boczek z kiełbasą/cebula/ziemniaki,koperek,pieprz,przyprawa/marchewka i tak na zmianę.Na samą górę układamy pałeczki,przykrywamy liśćmi z kapusty.Piec w piekarniku pod przykryciem ok.1,5h w 160-180"c

Porady

Można denstować na piecu pod pokrywą szybkowarową ok.20 minut

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta biała Kurczak Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować