Duszonka rycerska

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 7 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 55 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • -8-9 ziemniaków
    -około 0,8 kg mięsa
    -2-3 cebule
    -sól
    -oregano
    -oliwa lub olej

Duszonka rycerska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki. Cebulę również pokroić na ćwiartki. Mięso umyć, pokroić na dość dużą kostkę. Dno naczynia żaroodpornego skropić olejem, poukładać warstwę ziemniaków, posolić, następnie nałożyć mięso i pokrojoną cebulę, posolić i posypać oregano. Na górę położyć warstwę ziemniaków, polać olejem, posolić i posypać oregano. Oleju nie powinno być dużo - lekko skropić. Przykryć pokrywką, wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godziny. Podawać z sałatą lub dowolną surówką.

Komentarze

Podobne przepisy