Duszone żeberka w sosie z ogórkiem kiszonym i papryką konserwową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Najbardziej lubię podawać je na kiszonej kapuście

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg żeberek, 1 duża cebula, 5 ogórków kiszonych, 5 płatów papryki konserwowej, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 listki laurowe, sól, pieprz, czosnek granulowany, kminek mielony, majeranek, łyżka smalcu, łyżka mąki

Duszone żeberka w sosie z ogórkiem kiszonym i papryką konserwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka kroimy w mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Na rozgrzanej patelni ze smalcem obsmażamy dość mocno z obu stron żeberka. Następnie podlewamy wodą. Cebulę, ogórki i paprykę kroimy i dodajemy do mięsa. Dodajemy szczyptę kminku i sporą ilość majeranku, ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusimy pod przykryciem ok godz. Zagęszczamy delikatnie mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy