Duszone żeberka w sosie czosnkowym

  • wyświetlono: 2836 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Pyszne żeberka na obiad:)

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- żeberka: 1 kilogram
- czosnek: 5 ząbków
- listek laurowy: 1 sztuka
- gałka muszkatałowa: 1 szczypta
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta
- bulion: 2 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Duszone żeberka w sosie czosnkowym

  • 1. Żeberka podzielić na porcje i obsmażyć z każdej strony na patelni (bez tłuszczu).

    Przełożyć do rondla, zalać gorącym bulionem, dodać posiekany czosnek i pozostałe składniki. Doprawić. Dusić na małym ogniu około 30 min.aż mięso będzie miękkie- czyli jakieś 20-35 minut.

    Smacznego życzy oliwek :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimażeberkaczosnekobiadkuchnia polska

Komentarze

Podobne przepisy


Żeberka duszone w młodej kapuście

Dodane przez: Martyna1991

Żeberka duszone w młodej kapuście

Rozpływające się w ustach duszone...

Żeberka idelane na danie obiadowe

Dodane przez: Figusia

Męskie żeberka duszone w sosie musztardowo-miodowym

Potrawa ta przekonuje, że droga...

Żeberka duszone w miodzie, piwie i młodej kapuście

Dodane przez: justi2401

Żeberka duszone w sosie własnym, piwie i...

Najsmaczniejsze żeberka wieprzowe...

Żeberka

Dodane przez: Cukiereczek

Żeberka duszone w kapuście

To danie ma już kilkadziesiąt lat,...

Żeberka duszone w warzywach

Dodane przez: 2milutka

Żeberka duszone w warzywach

Żeberka wieprzowe idealnie nadają...

zenerk

Dodane przez: dusiowa

Żeberka duszone w piwie

Żeberka to jedno z niewielu mięs,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE