Duszone żeberka w sosie czosnkowym

5 (187 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne żeberka na obiad:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - żeberka: 1 kilogram
    - czosnek: 5 ząbków
    - listek laurowy: 1 sztuka
    - gałka muszkatałowa: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - bulion: 2 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone żeberka w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka podzielić na porcje i obsmażyć z każdej strony na patelni (bez tłuszczu).

    Przełożyć do rondla, zalać gorącym bulionem, dodać posiekany czosnek i pozostałe składniki. Doprawić. Dusić na małym ogniu około 30 min.aż mięso będzie miękkie- czyli jakieś 20-35 minut.

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować