Duszone udo gęsie

4.5 (169 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

z buraczkami na puree ziemniaczanym

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - udka gęsie lub indycze: 2 sztuki
    - Włoszczyzna HORTEX: 1 opakowanie
    - Buraczki HORTEX: 1 opakowanie
    - śliwki bez pestek HORTEX: 1 opakowanie
    - mix sałat Fit&Easy: 1 opakowanie
    - ziemniaki: 4 sztuki
    - jabłko: 1 sztuka
    - masło: 50 gramów
    - śmietana: 100 mililitrów
    - ocet winny: 50 mililitrów
    - miód: 2 łyżki
    - rodzynki: 0.5 szklanki
    - świeży koperek: 1 łyżka
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - sól, pieprz: 0.5 łyżeczki
    SOS:
    - Wiśnie bez pestek HORTEX: 1 opakowanie
    - cebula: 1 sztuka
    - czerwone wytrawne wino: 100 mililitrów
    - masło: 1 łyżka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - cynamon mielony: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone udo gęsie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udo gęsie obsmażamy na maśle i przekładamy do garnka. Dodajemy włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Dusimy około 2 godzin.
  • śliwki HORTEX 2. Buraczki smażymy na maśle, odparowujemy, dodajemy rodzynki, śliwki, obrane i utarte jabłko, miód i ocet. Dusimy pod przykryciem około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Sałata Fit & Easy Active 3. W trzecim garnku gotujemy ziemniaki, odcedzamy, dodajemy masło i śmietanę, a następnie miksujemy na gładką masę. Całość układamy na mieszance sałat FIT&EASY i posypujemy świeżym, posiekanym koperkiem.
  • Wiśnie Hortex 4. By przygotować sos smażymy cebulę, dorzucamy rozmrożone wiśnie, podlewamy czerwonym winem, dodajemy cynamon i łyżeczkę cukru. Przed podaniem dodajemy odrobinę zimnego masła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować