Duszone plastry karkówki w sosie

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mięciutkie mięsko w aromatycznym sosie, idealne do ziemniaków, kopytek, klusek czy ryżu.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1,5kg karkówki
    - 2 cebule
    - ok. 250g pieczarek
    - garść suszonych grzybów
    - mieszanka warzywna ( tarkowana marchew, pietruszka, seler i por)
    -ziele angielskie i liść laurowy
    - pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, pieprz ziołowy, sól
    -bulion
    - 1,5 łyżki mąki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Duszone plastry karkówki w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry i przyprawić: pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i odrobina soli.
    Cebulę podsmażyć z pieczarkami. Przełożyć do miseczki. W tym samym garnku podsmażyć karkówkę. Dorzucić pieczarki z cebulą, mieszankę warzywną i zalać bulionem. Dodać ze 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, suszone grzyby, posypać słodką papryką i dusić na małym ogniu po przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec lekko zagęścić mąką rozrobioną w pół szklance wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować