Duszone bitki z karczku, frytki, sałatka warzywna ze słoja

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bitki z karczku podane z serduszkami ziemniaczanymi a L a frytki i sałatką warzywną z domowych przetworów.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • karczek wieprzowy bez kości 5 plastrów
    pół dużej czerwonej cebuli
    1 średnia biała cebula
    1 kg ziemniaków
    słoik warzywnej sałatki domowego wyrobu
    sól
    pieprz kolorowy
    pieprz ziołowy
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Bitki Frytki

Duszone bitki z karczku, frytki, sałatka warzywna ze słoja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymyty i pokrojony w 5 plastrów karczek umieszczamy w folii i tłuczemy z obu stron tłuczkiem do mięsa. Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. Kroimy cebulę w piórka, lekko solimy by zmiękła, gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy ją do mięsa i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż cebula i mięso będą miękkie. W między czasie gdy smaży się mięso, obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w centymetrowe plastry z których wyciskamy serca lub inne kształty w zależności od posiadanych foremek. Tak przygotowane w serca ziemniaki smażymy na głębokim tłuszczu jak frytki. Usmażone plastry karczku układamy na talerze, obok układamy usmażone serca z ziemniaków i sałatkę warzywną ze słoika (domowego wyrobu).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować