Duszone bitki wieprzowe z kus-kusem

4.5 (187 ocen)

Smaczny , syty i zdrowy obiad w niedługim czasie.

Składniki:

  • 200g. kaszy kuskus
    300g. schabu w kawału
    200g. pieczarek
    1 cebula
    3 łyżki ciemnego sosu sojowego
    mąka pszenna do obtoczenia mięsa
    1 łyżka mąki pszennej+ 100ml wody do zagęszczenia sosu
    olej do smażenia
    masło do smażenia
    słodka i ostra papryka
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Duszone bitki wieprzowe z kus-kusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
  • 2. Mięso pokroić w cienkie plastry , rozbić tłuczkiem , oprószyć z obu stron przyprawami.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Schab obtaczać w mące , smażyć na rumiano z obu stron.
  • 3. Obrane pieczarki pokroić w plastry , cebulę w kostkę , podsmażyć na maśle.
  • 4. Bitki oraz pieczarki z cebulą przełożyć do garnka , zalać wodą tyle by je zakrywały.
    Dusić 30 min. w między czasie wlać sos sojowy oraz wsypać przyprawy.
  • 5. Chwilę przed końcem duszenia mąkę wymieszać z woda oraz gorącem sosem , przelać do garnka , wymieszać, pozostawić di czasu aż sos zgęstnieje.
  • 6. Kaszę rozdzielić na porcję , podawać polaną sosem z bitkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować