Duszone bitki wieprzowe z kus-kusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
2.Mięso pokroić w cienkie plastry , rozbić tłuczkiem , oprószyć z obu stron przyprawami.
Na patelni rozgrzać olej.
Schab obtaczać w mące , smażyć na rumiano z obu stron.
3.Obrane pieczarki pokroić w plastry , cebulę w kostkę , podsmażyć na maśle.
4.Bitki oraz pieczarki z cebulą przełożyć do garnka , zalać wodą tyle by je zakrywały.
Dusić 30 min. w między czasie wlać sos sojowy oraz wsypać przyprawy.
5.Chwilę przed końcem duszenia mąkę wymieszać z woda oraz gorącem sosem , przelać do garnka , wymieszać, pozostawić di czasu aż sos zgęstnieje.
6.Kaszę rozdzielić na porcję , podawać polaną sosem z bitkami.
Komentarze