Duszona wątróbka z sarny z suszonymi morelami i kandyzowanym imbirem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przyrządzona wątróbka z sarny to idealna propozycja na gorące śniadanie. Takie śniadanie to doskonały początek zimowego dnia. Wątróbka dodaje energii, imbir rozgrzewa a morela nadaje słodkiego smaku.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 500 g oczyszczonej z błon wątroby z sarny
    3-4 cebule
    50 g imbiru kandyzowanego Bio
    50 g suszonych moreli Bio
    200 g masła
    sól i pieprz do smaku

Duszona wątróbka z sarny z suszonymi morelami i kandyzowanym imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną cebulę w półplasterki podsmażam na patelni na 100 g masła.
    Podsmażoną cebulę przesuwam na jedną stronę patelni. Na pustą stronę patelni układam plastry wątroby i obsmażam z obu stron. Wątrobę mieszam z cebulą dodaję morele, imbir i resztę masła. Duszę pod przykryciem 5 minut.

    Tak przygotowaną wątrobę podaję ze świeżym pieczywem. Tuż przed podaniem posypuję świeżo zmielonym pieprzem i solą.

Komentarze

Podobne przepisy