Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem i musztardą
Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem i musztardą
wyświetlono: 1850 |
dodany do książki kucharskiej: 7 |
polecenia: 0
Tradycyjna wątróbka smakuje o "niebo" lepiej z dodatkami takimi jak : pieczarki, jabłko i musztarda. Jest delikatna w smaku. Podaję z makaronem lub z ziemniakami i surówką.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem i musztardąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/52/00a51056d9f0ca2b3e5cde1481cf503f4faf341e.jpeg640480http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/duszona-watrobka-z-pieczarkami-jablkiem-i-musztarda-2
Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem i musztardą
1.
Wątróbkę oczyścić, umyć i pokroić na większe kawałki. Na patelni rozpuścić smalec, wrzucić wątróbkę, angielskie ziele i liść laurowy. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w plasterki. Wrzucić do wątróbki. Dusić na małym ogniu pod przykryciem. W razie potrzeby dolać odrobinę wody. Po 15 minutach wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Jabłko obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dołożyć do wątróbki, delikatnie wymieszać. Mąkę rozprowadzić w kubeczku z odrobiną zimnej wody, dolać śmietanę i razem wymieszać. Wlać na patelnię, dodać musztardę i przyprawy. Dusić 3 minuty. Na koniec posypać zieleniną.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze