Duszona wątróbka z miodem

  • wyświetlono: 2555 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wątróbka na szybko.

  • 30min

Składniki

wątroba wieprzowa 60 dag
cebula 2 szt
jabłko 2 średnie szt
miód płynny 2 łyżki
masło 2 łyżki
przyprawa kuchenna
pieprz
olej
mąka
bulion

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Duszona wątróbka z miodem

  • 1. Wątrobę oczyścić, umyć,osuszyć i pokroić na kawałki.Lekko oprószyć mąką.
    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki wątroby.
    Jabłka umyć, pokroić i wyciąć gniazda nasienne, obsmażyć na maśle i dodać do wątróbki. Dodać też obraną i pokrojoną w krążki cebule. Podlać słonym bulionem i polać miodem.
    Dusić do momentu, aż po nakłuciu nie wypłynie czerwony płyn.
    Wątrobę można najpierw wymoczyć w mleku.Można też oprószyć przyprawą kuchenną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczylacebulajabłkamiódwątroba wieprzowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka duszona z warzywami

Dodane przez: RedakcjaPP

Wątróbka duszona z warzywami

W mojej rodzinie wszyscy mieli...

Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką moczona w mleku

Dodane przez: Joanna Kryla

Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką moczona...

Znienawidzona przez przedszkolaków...

wątróbka

Dodane przez: puszkowa

Duszona wątróbka z jabłkiem i cebulką

Wątróbka jest bardzo zdrowa - zawiera...

wątróbki

Dodane przez: Neblina36

Wątróbki gęsie duszone z cebulą(przepis z...

Mama sprezentowała mi wspaniałą...

duszone żeberka

Dodane przez: justi2401

Żeberka duszone w gęstym sosie z miodem i...

Tak przygotowane żeberka smakują...

Wątróbka duszona w aksamitnym sosie

Dodane przez: Violetka76

Wątróbka duszona w aksamitnym sosie ( z ketchupem)

Wątróbka o oryginalnym, wyrazistym...