Duszona wątróbka z miodem

  • wyświetlono: 503 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Myślę ,że taka wątróbka zasmakuje rodzince

  • 30min

Składniki

50 dag wątroba wieprzowa,
2 szt cebula,
2 łyżki miód płynny,
2 łyżki masło,
przyprawa kuchenna,
pieprz,

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Duszona wątróbka z miodem

  • WYKONAWCZYNI DANIA1. Wątrobę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki.
    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki wątroby.
    Dodać też obraną i pokrojoną w krążki cebule. Podlać wodą albo
    bulionem i miodem.
    Dusić do momentu, aż po nakłuciu nie wypłynie czerwony płyn.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilszybkie danie
 

Komentarze

Podobne przepisy

wątróbka

Dodane przez: puszkowa

Duszona wątróbka z jabłkiem i cebulką

Wątróbka jest bardzo zdrowa - zawiera...

duszone żeberka

Dodane przez: justi2401

Żeberka duszone w gęstym sosie z miodem i...

Tak przygotowane żeberka smakują...

Wątróbka duszona w aksamitnym sosie

Dodane przez: Violetka76

Wątróbka duszona w aksamitnym sosie ( z ketchupem)

Wątróbka o oryginalnym, wyrazistym...

Wątróbka duszona z warzywami

Dodane przez: RedakcjaPP

Wątróbka duszona z warzywami

W mojej rodzinie wszyscy mieli...

gulasz z wątróbki

Dodane przez: Magdalena_Z

Wątróbka duszona z warzywami i pieczarkami

To danie pozwala odkryć wątróbkę...

Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem i musztardą

Dodane przez: Karioka

Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem...

Tradycyjna wątróbka smakuje o "niebo"...