PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Duszona Wątróbka Drobiowa z Rozmarynemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/94/75282ec883a5ec6ee16510124072342a6d998962.jpeg486648http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/duszona-watrobka-drobiowa-z-jablkiem
1.
Wątróbkę oczyszczamy, ewentualnie dzielimy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem. Zostawiamy ją na mniej więcej godzinę, W tym czasie pozbędzie się gorzkiego smaku i stanie się łagodniejsza.
Osączamy ją na sitku i oprószamy mąką.
Cebulę kroimy w piórka i smażymy na odrobinie smalcu. Dodajemy do niej wątróbkę i rozmaryn. Przyrumieniamy wszystko, szybko na dużym ogniu. Wrzucamy jabłka pokrojone w cząstki (mogą być ze skórką).
Zmniejszamy ogień na najmniejszy, doprawiamy dużą ilością majeranku, pieprzem i sosem sojowym. Przykrywamy i dusimy (wciąż na najmniejszym ogniu) około 15-20 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze