Duszona Wątróbka Drobiowa z Rozmarynem

  • wyświetlono: 1201 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Robię taką od zawsze, nigdy nie wychodzi sucha.

polcia
  • 35min

Składniki

1 kg wątróbki drobiowej
200 ml mleka
1 cebula
1 jabłko
4 łyżki mąki
3 łyżki sosu sojowego
majeranek
świeża gałązka rozmarynu
sól, pieprz, szczypta cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Duszona Wątróbka Drobiowa z Rozmarynem

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy, ewentualnie dzielimy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem. Zostawiamy ją na mniej więcej godzinę, W tym czasie pozbędzie się gorzkiego smaku i stanie się łagodniejsza.
    Osączamy ją na sitku i oprószamy mąką.
    Cebulę kroimy w piórka i smażymy na odrobinie smalcu. Dodajemy do niej wątróbkę i rozmaryn. Przyrumieniamy wszystko, szybko na dużym ogniu. Wrzucamy jabłka pokrojone w cząstki (mogą być ze skórką).
    Zmniejszamy ogień na najmniejszy, doprawiamy dużą ilością majeranku, pieprzem i sosem sojowym. Przykrywamy i dusimy (wciąż na najmniejszym ogniu) około 15-20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Wątróbka z jabłkiem.

Dodane przez: EWASALNO

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Wątróbkę z cebulką robiłam często,...

image-1votqij

Dodane przez: Sliczna6

Szaszłyki z wątróbki drobiowej

Ciekawy i smaczny pomysł na wątróbkę.

Wątróbka duszona z warzywami

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Wątróbka duszona z warzywami

To danie nie wymaga zbyt wielu...

Kotleciki z wątróbki

Dodane przez: szarak86

Kotleciki z wątróbki drobiowej

Smaczne kotleciki z wątróbki. Lubiane...

Kotlety

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Kotlety z wątróbki drobiowej

Wątróbka na inny sposób

image-03iu0y1

Dodane przez: Sliczna6

Wątróbka drobiowa z cebulką

Szybka tradycyjna wątróbka

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE