Nie od razu umiałam tak dobrze usmażyć i udusić wątróbkę dlatego zamieszczam ten właśnie przepis i proszę dokładnie się do niego dostosować a na pewno będzie smaczna .
Duszona wątróbka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w półplastry. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę, posolić i dusić na małym ogniu. Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć w mące. Rozgrzać olej i smażyć wątróbkę. Należy nie za długo ją smażyć aby nie była twarda i też na końcu posolić. Wrzuć cebulę do duszącej się wątróbki i jeszcze razem poddusić . Nałożyć na talerz. Podaję z ziemniaczkami i suróweczką z kiszonej kapusty. Oczywiście najlepsza jest wątróbka cielęca , ale problem jest z jej zakupem , gdyż zakupują ją resteuracje ale wieprzowa może być też dobra.
Komentarze