Duszona wątróbka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie od razu umiałam tak dobrze usmażyć i udusić wątróbkę dlatego zamieszczam ten właśnie przepis i proszę dokładnie się do niego dostosować a na pewno będzie smaczna .

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg wątróbki wieprzowej
    4 cebule
    2 łyżki masła
    mąka
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona wątróbka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w półplastry. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę, posolić i dusić na małym ogniu. Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć w mące. Rozgrzać olej i smażyć wątróbkę. Należy nie za długo ją smażyć aby nie była twarda i też na końcu posolić. Wrzuć cebulę do duszącej się wątróbki i jeszcze razem poddusić . Nałożyć na talerz. Podaję z ziemniaczkami i suróweczką z kiszonej kapusty. Oczywiście najlepsza jest wątróbka cielęca , ale problem jest z jej zakupem , gdyż zakupują ją resteuracje ale wieprzowa może być też dobra.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować