Duszona kapusta pekińska z kurczakiem

4.49 (199 ocen)

  • 30 min

Lekka, niekaloryczna potrawa z kapusty pekińskiej z dodatkiem kurczaka i pieczarek polana jogurtem naturalnym.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 średnia kapusta pekińska
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    50 g pieczarek
    2 piersi z kurczaka
    250 ml bulionu drobiowego
    50 ml jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    koperek do posypania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona kapusta pekińska z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszona kapusta pekińska z kurczakiem 1. Na patelni rozgrzewamy olej na którym podsmażamy pokrojoną w paski cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy drobno pokrojoną kapustę pekińską i pokrojone w plasterki pieczarki. Zalewamy bulionem i pod przykryciem dusimy do zmięknięcia. Na osobnej małej patelni na oleju smażymy piersi z kurczaka pokrojone w dużą kostkę. Zdejmujemy z gazu i przekładamy je do kapusty, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec polewamy jogurtem i posypujemy koperkiem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować