Duszona kapusta

5 (151 ocen)

Minimum składników i maksimum smaku. Taką kapustkę gotowała moja babcia, później mama. Dawno takiej nie jadłam więc postanowiłam ją przygotować do obiadu. Jest pyszna :)

Składniki:

  • mała główka kapusty
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    maggi
    1 łyżeczka vegety
    1 łyżka smalcu
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka i podlewamy niewielką ilością wody (mniej więcej do połowy kapusty). Garnek przykrywamy i dusimy do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Przecedzamy i podlewamy ok 1/2-1 szkl wody. Doprawiamy do smaku aby była mocno pikantna i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na gorąco z kotletami i ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować