Duszona kalarepka

  • wyświetlono: 150 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealny dodatek do obiadu ja lubię nawet jako samodzielne danie z chlebkiem.

iziona
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

30 dag kalarepy
30 dag marchewki
2 łyżki masła
zielony koperek
przyprawy

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Duszona kalarepka

  • duszona kalarepka1. Kalarepy ma być mniej więcej tyle co marchewki i warzymy ją dopiero po obraniu.
    Obraną kalarepę i marchew pokroić w taką samą kostkę na patelni stopić masło dodać pokrojoną kalarepę i marchewkę chwilkę razem przesmażyć,
    aby warzywa się lekko zrumieniły, następnie po wierzchu posypać solą i pieprzem ziołowy, zmniejszyć gaz i przykryć pokrywką teraz dusić całość kilka minut do momentu odpowiadającej nam miękkości warzyw na koniec dodać posiekany koperek i doprawić do smaku.
PP_09-2015

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmaki
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1xat0el

Dodane przez: paolineczka

Kalarepka w cieście

Pyszna i aromatyczna kalarepka...

Filet z kalarepką

Dodane przez: Jaga85

Kurczak nadziewany kalarepką

Tak przygotowane mięso idealnie...

Mielone z kalarepką

Dodane przez: Jaga85

Mielone z kalarepką

Kalarepka pysznie smakuje na surowo,...

Leczo z kalarepką

Dodane przez: kuchenny świat

Leczo z kalarepką

Zapraszam na pyszne leczo z kalarepką...

Piwny gulasz z kalarepką

Dodane przez: Jaga85

Piwny gulasz z kalarepką

Pieczona kalarepka to rewelacyjny...

Leczo z kalarepką i parówkami

Dodane przez: monikaT83

Leczo z kalarepką i parówkami

Mój pomysł na leczo:)