Duszona cukinia z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatna i lekkostrawna cukinia jest pyszna

  • 20 min

Składniki:

  • 2 młode małe cukinie
    łyżka posiekanego koperku
    sól
    świeżo mielony pieprz
    łyżka oleju rzepakowego
    woda lub bulion do podlewania cukinii

Duszona cukinia z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieram i kroję w cienkie talarki. Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam plastry cukinii, przykrywam pokrywką. Cukinię coraz podlewam wodą lub bulionem. Należy uważać by cukinia się nie przypaliła. Kiedy zmięknie (po około 10 minutach), doprawiam ją do smaku solą i pieprzem oraz świeżym koprem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy