Bardzo smaczne, pachnące świeżością danie obiadowe z młodych warzyw!
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 mała cukinia
około 500 g fasolki szparagowej młodej
2 cebule
2 zabki czosnku
3 łyżki śmietany gęstej 18 proc.
pęczek świeżej natki
sól
pieprz
suszona bazylia
sok z połowy cytryny
olej do smażenia
Duszona cukinia z fasolką szparagową z dużą ilością świeżej natki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę opłukać , odciąć końce, obgotować w osolonej wodzie. Cukinie opłukać , pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju Do cebuli z czosnkiem dodać fasolkę i cukinię,dusić chwilę, a następnie wlać śmietanę . Całosc dusic na małym ogniu 10 minut, pod koniec duszenia dodać posiekana natkę, doprawić do smaku. Danie doprawić również sokiem z cytryny Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek np. do obiadu Smacznego!!!
Komentarze