Duszona cukinia z fasolką szparagową z dużą ilością świeżej natki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, pachnące świeżością danie obiadowe z młodych warzyw!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    około 500 g fasolki szparagowej młodej
    2 cebule
    2 zabki czosnku
    3 łyżki śmietany gęstej 18 proc.
    pęczek świeżej natki
    sól
    pieprz
    suszona bazylia
    sok z połowy cytryny
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Cukinia faszerowana Potrawka

Duszona cukinia z fasolką szparagową z dużą ilością świeżej natki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia  z fasolką   w smietanie 1. Fasolkę opłukać , odciąć końce, obgotować w osolonej wodzie. Cukinie opłukać , pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju Do cebuli z czosnkiem dodać fasolkę i cukinię,dusić chwilę, a następnie wlać śmietanę . Całosc dusic na małym ogniu 10 minut, pod koniec duszenia dodać posiekana natkę, doprawić do smaku. Danie doprawić również sokiem z cytryny Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek np. do obiadu Smacznego!!!

Porady

zdjęcia sa róznej rodzielczosci do wyboru

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować