Duszona cebula z jajkami i kabanosami

5 (2 ocen)

  • 20 min

Duszona cebula z jajkiem i kabanosami, sprawdzi się jako doskonały ciepły i bardzo szybki posiłek. Kabanosy można podmienić na inną wędlinę lub w wersji wegetariańskiej pominąć.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    2 średnie cebule,
    olej rzepakowy,
    woda,
    1 jajko,
    kabanosy,
    sól,
    pieprz,
    szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona cebula z jajkami i kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy cebulę, lekko ją solimy i szkolimy. Zeszkloną cebulę podlewam wodą i dusimy pod przykryciem aż będzie miękka. Sos redukujemy niemal do zera. Kabanosy kroimy, dodajemy do cebuli i już bez przykrycia podsmażamy. Jajko rozkłócamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i wlewamy do cebuli i wędliny. Smażymy mieszając aż jajko się zetnie. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować