Duszona cebula z botwinką

5 (2 ocen)

Sezonowa potrawa, którą można podać jako dodatek do obiadu. Cebulowa botwinka świetnie smakuje także jako samodzielne danie, np. z ciemnym pieczywem. Polecam!

Składniki:

  • 400 g białej cebuli
    300 g botwinki
    2 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżeczki masła
    3 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
    ½ - 1 łyżeczka kuminu całego (kminu rzymskiego)
    szczypta chilli
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Duszona cebula z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszona cebula z botwinką 1. Cebulę obrać i pokroić w ćwierćtalarki. W garnku rozpuścić masło, dołożyć cebulę, wsypać kolendrę, kumin i chilli. Dusić 10 min, co jakiś czas mieszając.
  • Duszona cebula z botwinką 2. Następnie dołożyć posiekaną botwinkę, wymieszać i dusić jeszcze 10 – 15 min.
  • Duszona cebula z botwinką 3. Na końcu dodać koperek oraz jogurt, wsypać przyprawy do smaku. Całość wymieszać i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować