Duet z jajek faszerowanych.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Moja rodzina uwielbia nadziewane jajka, dlatego często wymyślam nowe farsze.

  • 20 min

Składniki:

  • • 8 jajek
    • 4 rzodkiewki
    • ½ świeżego ogórka
    • 1łyżka majonezu
    • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
    • 1 łyżka keczupu
    • 3 plasterki wędzonej szynki
    • Szczypta papryki
    • Sól, pieprz

Duet z jajek faszerowanych. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w mocno osolonej wodzie, dzięki temu łatwiej je będzie obrać. Następnie ostudzić, zdjąć skorupki. Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
  • 2. Rzodkiewki i ogórek umyć, zetrzeć na tarce do warzyw lub drobno posiekać. Dodać 4 żółtka i majonez, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do 8 połówek jajek.
  • 3. Szynkę drobno posiekać, dodać kukurydzę i keczup, pozostałe żółtka jajek, doprawić solą i papryką, wymieszać. Farsz nakładać do pozostałych połówek jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy