Duet ryby z mięsem na grzance

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób

W staropolskiej kuchni łączono ryby z mięsem, połączenie dosyć nietypowe .

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • na pastę rybną:
    400g wędzonej makreli
    dymka
    pęczek pietruszki
    1/2 cytryny
    2 łyżki chrzanu
    sól morska i świeżo mielony pieprz

    na grzanki:

    4 kromki chleba
    oliwa
    50g cienko krojonej szynki paleta serrana

Duet ryby z mięsem na grzance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. chleb skarapiamy oliwą, podsmażamy na złoty kolor na patelni
  • 2. rybę pozbawiamy ości, rozdrabniamy, dodajemy chrzan,skórkę z połowy cytryny i sok z 1/2 cytryny, posiekaną cebulkę i natkę pietruszki - mieszamy, doprawiamy
  • 3. na ciepłe grzanki nakładamy pastę rybną, a na niej kilka kawałków szynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy