Drożdżowy bez drożdży

4.81 (190 ocen)

  • 20 min

To propozycja dla tych którzy boją się piec drożdżowych ciast. Na wygląd prawie nie do odróżnienia.

  • 20 min

Składniki:


  • Blaszka 24x36 cm

    Ciasto:
    - 4,5 szklanki maki,
    - 1,5 szklanki cukru,
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 4 jajka,
    - 1 szklanka oleju,
    - 1 szklanka mleka,
    - 3 łyżki octu

    Kruszonka:
    - 3/4 szklanki mąki,
    - ½ szklanki cukru,
    - 4 dag margaryny

    Dodatkowo:
    Dowolne owoce – u mnie winogrono

Wystaw ocenę:

4.81 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Wina

Drożdżowy bez drożdży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drożdżowy bez drożdży 1. Ciasto: W naczyniu mieszamy mąkę i proszek. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dokładamy do nich na przemian wymieszane sypkie składniki i składniki płynne (ocet, mleko, olej). Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy na nim owoce . Całość posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy około 45 minut w 180°C.
  • Drożdżowy bez drożdży 2. Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy je w dłoniach. Kruszonka powinna być sucha ( Jeśli nie jest dosypujemy jeszcze trochę mąki). Składniki powinny się oddzielać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować