Drożdżówki z serkiem twarożkowym i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Wytrawne drożdżówki wypełnione serkiem twarogowym o smaku chrzanu oraz rzodkiewką. Smakują bardzo ciekawie i oryginalnie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    500g. mąki pszennej
    7g. suchych drożdży
    1 łyżeczka soli
    20g. rozpuszczonego masła
    500 ml ciepłego mleka
    Dodatkowo:
    300g. serka twarogowego z chrzanem
    1 pęczek rzodkiewki
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Drożdżówka

Drożdżówki z serkiem twarożkowym i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drożdżówki z serkiem twarożkowym i rzodkiewką 1. Do mąki dodać suche drożdże oraz sól, przemieszać.
    Wlać masło oraz mleko.
    Wyrobić elastyczne ciasto.
    Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  • Drożdżówki z serkiem twarożkowym i rzodkiewką 2. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić, formować dość duże drożdżówki.
    Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Odstawić na kolejne 15 min.
  • Drożdżówki z serkiem twarożkowym i rzodkiewką 3. W każdej drożdżówce zrobić wgłębienie dnem od szklanki.
    Umyte rzodkiewki pokroić w plasterki.
    Wgłębienia drożdżówek wypełnić serkiem twarożkowym oraz plasterkami rzodkiewki.
    Bułeczki oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
    Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Chrzan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować