Drożdżówki z serkiem twarożkowym i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodać suche drożdże oraz sól, przemieszać.
Wlać masło oraz mleko.
Wyrobić elastyczne ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2.Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić, formować dość duże drożdżówki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Odstawić na kolejne 15 min.
3.W każdej drożdżówce zrobić wgłębienie dnem od szklanki.
Umyte rzodkiewki pokroić w plasterki.
Wgłębienia drożdżówek wypełnić serkiem twarożkowym oraz plasterkami rzodkiewki.
Bułeczki oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Komentarze