PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Drożdżówki z nadzieniem z czarnej porzeczkihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/70/35ceb8ae355e0e0b1ea144f5fc3b823b67cc97e8.jpeg30724608http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/drozdzowki-z-nadzieniem-z-czarnej-porzeczki-2
nadzienie:
250 g sera białego w kostce
1/2 szklanki cukru
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka czarnej porzeczki
Sposób przygotowania przepisu:
Drożdżówki z nadzieniem z czarnej porzeczki
1.
ciasto:
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji. Wlać kefir i olej, wymieszać. Wsypać sól i mąkę, krótko wyrobić jednolite ciasto, Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia.
2.
nadzienie:
Czarne porzeczki zmiksować blenderem.
Do miski wyłożyć ser, cukier i mąkę ziemniaczaną i rozdrobnione porzeczki, krótko zmiksować.
3.
wykonanie:
Ciasto drożdżowe rozwałkować na grubość ok. 1 cm, szklanką wykrawać kółka. Dnem mniejszej szklanki - literatki wciskać dołki w każdym kółku. Nakładać nadzienie.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 12-14 minut, do czasu zrumienienia brzegów drożdżówek.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze