Drożdzówki z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

Idealne na śniadanie ze szklanką mleka lub jako przekąska do pracy lub szkoły.

Składniki:

  • 20 g drożdży świeżych lub 14 g suchych
    4 szklanki mąki
    200 g jogurtu naturalnego
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    120 g miękkiego masła
    szczypta soli
    1 jajko do posmarowania
    krem czekoladowy ( np. nutella )

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Drożdżówka Desery

Drożdzówki z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zawijanie 1. Do miski włóż drożdze i cukier,wymieszaj i odstaw aż drożdże będą płynne.
    Dodaj mąkę,jajka,sól , jogurt i miękkie masło. Wyrób gładkie ciasto. Uformuj kulę i przykryj scierką.Odstaw na godzinę.
    Ciasto rozwałkuj. Wycinaj prostokąty i natnij paseczki. Na nie pociętą część nakładaj krem czekoladowy i zwiń w rulon. Drożdżówki odstaw pod ścierką na 30 min. Posmaruj jajkiem . Włoż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować