Nie ma jak domowe drożdżówki - są najlepsze .
Sezon na czereśnie trwa ,więc to te owoce wykorzystałam . Połączenie ich z nadzieniem serowym i kruszonką wyszło genialnie .
Są bardzo łatwe do zrobienia.
Katarzyna Adamkiewicz
(średnia 0 z 0 głosów)
Bardzo smaczne puchate małe drożdżówki z słodkim serkiem i pachnącymi prażonymi jabłkami z dodatkiem cynamonu, osypane grubym cukrem. Idealne na podwieczorek jak i również dla dzieci do szkoły.
Korzystając, że pojawia się już rabarbar a sezon jest dość krótki przygotowałam drożdżówki z rabarbarem i dużą ilością kruszonki. Ciasto drożdżowe jest bardzo miękkie i elastyczne, bardzo dobrze się z nim pracuje. Zamiast rabarbaru można użyć innych sezonowych owoców pl. truskawek, jagód itp.
Co tu dużo pisać: wspaniałe! mięciutkie, wilgotne, cudownie pachnące wanilią i cytrynowym lukrem. Doskonałe na drugie śniadanie do szkoły czy pracy, na podwieczorek lub słodką przekąskę na wycieczkę za miasto. Kto tylko sięgnie po jedną już myśli o następnej ;)
rewelacyjne domowe drożdżówki z serem i kruszonką w kształcie kwiatuszków. Takie bułeczki są bardzo łatwe do zrobienia i na prawdę przepięknie wyglądają.
Przepyszne mięciutkie drożdżówki z czekoladowym nadzieniem i kruszonką na górze to świetny deser, który zasmakuje nie tylko dzieciakom.
Drożdżówki wychodzą naprawdę wyśmienicie, dlatego robię je często, bo mojej rodzince bardzo smakują, rozchodzą się w mig :-) Są bardzo proste w przygotowaniu, więc polecam wypróbowanie przepisu. Drożdżówki mogą być również z innymi dodatkami lub owocami. Z poniższego przepisu wyjdzie 9-11 sztuk.
Komentarze