REKLAMA
Przepyszne mięciutkie drożdżówki z czekoladowym nadzieniem i kruszonką na górze to świetny deser, który zasmakuje nie tylko dzieciakom.
(średnia 0 z 0 głosów)
Wczoraj zachciało mi się pączków ale takich na jeden kęs no i zaszalałam w swojej kuchni, pączusie wyszły rewelacyjne, myślałam że będą jak znalazł na następny dzień do kawuni a po pączkach śladu znaku. Polecam nie tylko na tłusty czwartek.
To najlepsze pączki jakie do tej pory smażyłam, mięciutkie puszyste z nutellą po brzegi. Nawet następnego dnia smakują tak samo jak świeżo upieczone, tylko zazwyczaj już nie wiele zostaje. Pączki są tak dobre że już je smażyłam 3 razy. Polecam serdecznie, pączki można nadziewać wiśniami, masą krówkową, marmoladą na co macie tylko ochotę.
Takie chałki najlepiej smakują z prawdziwym masełkiem i szklanką ciepłego mleka bądź jogurtu. Chałki z tego przepisu wychodzą mięciutkie, puchate z chrupiącą kruszonką. Polecam serdecznie bo znikają jeszcze ciepłe. Ja zrobiłam 3 mniejsze ale możesz zapleść jedną lub 2 duże.
Ostatnio mam ochotę na gofry i codziennie je robię, chociaż moja gofrownica nie należy do najdroższych to gofry wychodzą z przepisu chrupiące i sprężyste. Gofry podajemy z ulubioną frużeliną, dżemem, bitą śmietaną i owocami.
Odkąd moja mama dostała ten przepis na chleb innego już nie pieczemy, najlepszy jaki kiedykolwiek jedliśmy. Nawet po kilku dniach jest przepyszny, ma delikatny mięciutki miąższ i chrupiącą skórkę.
Komentarze